Silalah LIKE kalau sudi :)

Pengerah Jemari

Nota Penulis

Kalau kau orang nak beli novel Budak SMART, Pemuja Rahsia atau Kugiran SMART, bolehlah e-melkan pesanan kau orang kepada ilmia85@gmail.com berserta nama dan judul novel yang ingin dibeli.

Isnin, Januari 06, 2014

Akan Datang daripada Penulisan2uTajuk: Cinta Gantung
Penulis: Ilmar Imia
Penerbit: Penulisan2u
ISBN: 978-967-0567-22-8
Harga: RM18 (Semenanjung) // RM21 (Sabah & Sarawak)

Blurb:

Orang kata, cinta itu membahagiakan. Tapi bagi AFIA, cinta itu menyusahkan. Setiap hari asyik bergayut di telefon dan keluar berjanji temu hingga tiada masa untuk diri sendiri.

Tapi selepas dia mengenali ASYRAF, dia pun dua kali lima saja! Dia asalnya seorang yang kedekut kredit, jadi ketagih membalas pesanan ringkas siang dan malam.

Baginya, walaupun Asyraf hanyalah lulusan SPM, tetapi baginya, pelukis komik sambilan itu kadangkala menjadi pembahas yang cukup baik! Yang seronoknya, bila merajuk saja, dapat hadiah. Ini yang buat dia rasa nak merajuk selalu.

“Kalau awak nak saya maafkan awak, awak belikan bear ni untuk saya.”

“Saya nak yang besar, bukan yang kecik macam ni.”

“Kalau saya ada duit yang banyak, bukan setakat anak patung beruang, beruang yang betul pun saya sanggup beli.”

Bagi Asyraf pula, dia tidak tahu apa yang Afia inginkan. Tidak dibelikan anak patung beruang, dia merajuk. Lambat balas mesej pun, dia merajuk juga. Jadi bagaimana?

Akhirnya, tiba-tiba sahaja Asyraf mendiamkan diri. Sudahlah tidak bergayut seperti pasangan lain, punyalah banyak pesanan ringkas yang dihantar tapi Asyraf cuma balas dengan ucapan selamat malam kemudian berdiam diri.

“Ooo… Kata sibuk, banyak kerjalah, itulah, inilah. Tapi main Facebook, ada pula masa.”

“Maaflah, saya ada hal tadi.”

“Saya tak nak tahu!”

Adakah perubahan sikap Asyraf ada kaitan dengan cinta lamanya, Marlina yang kembali menagih kasih Asyraf? Bagaimanakah pula dengan Syukri, yang masih mengharap kepada Afia?

Tapi... bukankah kalau tak bergaduh, bukan cinta namanya?

Tiada ulasan: